Logo ontwerp

Longboards

Voor de Hogeschool Utrecht kreeg ik de opdracht van Saskia Tromp om Longboarden, de sport, op de markt te zetten. Dit deed ik samen met Dominique Häfner, Enya Schuitemaker en Bart. Ons concept in het kort is een challenge, dit heeft alles te maken met longboarden, met de challenge laten we zien dat het longboard sneller is dan bijvoorbeeld het openbaar vervoer; een bus. Zo brengen we longboarden meer onder de aandacht, en kan je er een hele happening van maken op social media. 

Opdracht

Onderzoek

 

Ik en mijn groepje zijn begonnen met het onderzoek. Wat is een longboard? Hoe populair is het, maar ook; wie is de doelgroep? Aan de hand van interviews, een enquête, user test (concept en poster) en usability testing (site) zijn we uiteindelijk op een concept gekomen met bijpassende producten.

Hieronder zijn enkele uitkomsten van onze tests (enquête) te vinden, en is er een .pdf om ons onderzoeksverslag te downloaden. 

Huisstijl

Voor dit project heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met de huisstijl. Hoe gaat alles eruit zien? Welke kleuren moeten overal te vinden zijn? (Denk aan de website). Alles moest een geheel lijken. Uiteindelijk heb ik drie moodboards gemaakt nadat ik meerdere afbeeldingen en styijlen heb vergeleken. Drie van deze stijlen heb ik in drie moodboards naar voren gebracht. Deze zie je hieronder. Vervolgens heb ik aan de hand van feedback van onze opdrachtgever voornamelijk mij gericht op een combinatie van de tweede en derde. Hieruit heb ik de kleuren gehaald, en vanuit daar is de huisstijl geboren. Het logo is niet in deze huisstijl inbegrepen, en later gemaakt door Dominique.

 

Promotiemateriaal

Aangezien ik een grote passie voor videografie (beginnend) en fotografie heb, heb ik mij beziggehouden met het promotiemateriaal. Ik heb tweemaal een 'fotoshoot' met Saskia, onze opdrachtgever, op het longboard gedaan, en nog eentje daarvan los met Dominique. Na de eerste shoot, merkte ik dat ik eigenlijk nog niet zo goed wist wat ik wilde. Daarom heb ik een inspiratieboard gemaakt voor de tweede shoot, om ideeën te krijgen voor foto's die ik zou kunnen maken en gebruiken.

(https://nl.pinterest.com/ymaezeboards/longboards/)

Deze foto's zijn allemaal te gebruiken op bijvoorbeeld social media, of als opvulling op de website. Ik heb ervoor gekozen er geen teksten of andere extra's aan toe te voegen, zodat ze algemeen inzetbaar zijn. Voor de bewerking van de foto's heb ik meerdere iteraties gedaan, hieronder een gifje als voorbeeld. 

Daarnaast heb ik een promotievideo gemaakt voor ons concept. Deze is hieronder te vinden. Ik heb inspiratie gebruikt van https://www.youtube.com/watch?v=mXqmRAUsn9U (original skateboards).

Klik op de afbeeldingen hieronder om te vergroten.

 
Meer weergeven

Hierboven in een gifje weergegeven wat voor een veranderingen ik ben doorgegaan met betrekking tot de foto's.

Poster

Daarnaast heb ik natuurlijk ook een poster gemaakt ter promotie. Deze heeft aardig wat veranderingen ondergaan. Zelf was ik ook niet geheel tevreden omdat ik nog niet echt super gave foto's had geschoten (na de eerste shoot), gelukkig lukte het veel beter na de tweede shoot. Ik wilde hem eerst te simpel houden, waardoor ik ook als feedback kreeg; gaaf, maar nog niet af. Vervolgens heb ik wat zitten 'prutsen' en uiteindelijk ben ik gelukkig tot een gaaf resultaat gekomen. Zie de iteraties hieronder.