Logo ontwerp

Language of lyse

Language of Lyse

Language of Lyse is een free to play Role playing game. Samen met een vriendin van mij (Lisa Perelaer) hebben we een verhaal ontwikkelt en deze in een RPG verwerkt. De site daarentegen heb ik geheel zelf gemaakt, zo ook de marketing producten. Zij heeft zich meer in de game zelf verdiept, en ik in alles eromheen. 'Hoe zorg ik dat de game gevonden kan worden?' 'Hoe trek ik de aandacht?' 'Hoe maak ik het gebruiksvriendelijk?' etc.

 

Cijfer wat ik ervoor kreeg is een mooie 10+! 

Trailer

Deze trailer is gemaakt in Adobe After Effects. Het doel is om aandacht te krijgen voor onze game. Ook wilde ik laten zien dat het een beetje een funny game is, niet al te serieus, gewoon grappig luchtig maar toch met een echt verhaal. De stemmen, muziek en gameplay maakt het een geheel en het trekt zo zeker de aandacht. Iets visueels werkt sowieso beter dan text (only).

 

De voice over is een vriend van me, die hem ook op Youtube heeft gezet voor me.

Presentatie

Aangezien het project voor mijn profielwerkstuk was, moest ik ook een presentatie verzorgen. Ik heb hiervoor de kleuren uit de trailer gebruikt voor in de PowerPoint, liedjes uit de game voor op de achtergrond en verder zowel posters, shirts als visitekaartjes gemaakt. Deze zijn ook gebruikt bij ons kraampje om zo op te vallen. Alle kleuren waren overal hetzelfde zodat we als eenheid werden gezien. Je kon meteen spotten dat de posters bij onze shirts pasten bijvoorbeeld, een klein detail maar wel erg belangrijk. Hierover later meer. 

Onderzoek & Analyse

Voorafgaand aan het maken van de site, hebben we veel onderzoek gedaan naar al bestaande sites. Hoe trekken zij aandacht? Wat maakt hun uniek? Dit alles heb ik in korte lesjes opgeschreven in mijn profielwerkstuk. Interesse hierna? Mail me eventjes en ik kan het je opsturen. brendalouise@live.nl

 

Ik heb sites vergeleken en echt de basics opschreven wat een site nou goed maakt, zoals de navigatie, kopjes, lettertypes, afbeeldingen en tekst hoeveelheid.

Programmeren

Ik kon voorafgaand al wel programmeren, maar heb het nu zeker weten te optimaliseren. Ik heb veel geleerd over css, html en javascript maar ook bootstrap, die je site full responsive maakt. Ik werk altijd zeer gestructureerd, en zet boven alles wat ik schrijf een kopje met waarvoor het is, zodat andere ook iets van mijn codes kunnen begrijpen.

De website: www.languageoflyse.nl
 

Marketing

Om veel aandacht te trekken tijdens de presentatie op mijn school, heb ik posters, visitekaartjes en shirts laten maken. Zoals je ziet komt alles met elkaar overheen, je ziet meteen dat het bij elkaar hoort. Dit was een groot succes en ik heb veel mensen weten te trekken, die nu onze site en game hebben bekeken en gespeeld.

 

Gebruik de zijkanten om te navigeren.