Logo ontwerp

HEllas

Voor de Hogeschool Utrecht kreeg ik de opdracht van Hellas om te zorgen dat ze voor hun afdeling 'recreatie en trimmen' leden zouden kunnen werven. Dit deed ik samen met Sara Cornelissen, Steff Donkers en Bart Ruitenbeek. Ons concept "Veelzijdig sportief" bestaat eigenlijk uit een advies naar Hellas toe, over hoe zij verbeteringen kunnen inbrengen in hun manier van aanpakken. Daarnaast hebben wij campagnematerialen aangeleverd met advies voor implementatie. 

Opdracht

Onderzoek

 

Ik en mijn groepje zijn begonnen met het onderzoek. We hebben een doelgroeponderzoek, trendanalyse, concurrentieonderzoek (inclusief best pratise), interviews, user tests en enquetes afgenomen en gedaan tijdens dit project.

Hiervandaan heb vooral ik het voortouw genomen in het adviesrapport. Deze is te downloaden via onderstaande download link. 

Poster en flyer

Naast het uitgebreide onderzoek, heb ik mij beziggehouden met de poster en de flyer. Samen met Bart hebben we meerdere iteraties gecreëerd en vervolgens ben ik aan de slag gegaan met het uitzoeken van welke foto waar mooi zou staan. Hieronder het resultaat van beide. Beide passen ze bij de huisstijl van Hellas.

 

Foto's

Aangezien ik een grote passie voor fotografie bezit, heb ik mij ook dit project hiermee beziggehouden. Ik heb foto's gemaakt bij bijv. Nordic walking, en de groep buiten oefeningen. Uiteindelijk heb ik alle foto's bewerkt en een selectie gemaakt die Hellas zelf kan gebruiken voor de website of waar ze ook maar willen. Dit zal een goed beeld scheppen bij de verbeelding van de groepen. 

 

Voor deze foto's heb ik een inspiratieboard gemaakt, met hierin foto's die ik erg passend of gaaf zou vinden om na te maken (best practise). Dit board is te vinden op: https://nl.pinterest.com/ymaezeboards/outdoor-sport-eldern/

Klik op de afbeeldingen hieronder om te vergroten.

 
Meer weergeven

Iteraties

Daarnaast hebben we een flyer en poster gemaakt. Dit omdat uit ons onderzoek bleek dat deze manier van reclame goed werkt voor onze doelgroep. Hieronder enkele iteraties van de poster en flyer. Ik heb mij vooral gericht in het uitzoeken van de foto's. 

Links de iteraties van de voorkant, rechts van de achterkant.