Logo ontwerp

Gtst

GTST Concepten

Voor het project van Goede Tijden Slechte Tijden heb ik meerdere concepten bedacht. Door de feedback van de opdrachtgever, endemolshine, zijn de concepten continue verandert om uiteindelijk te komen op het concept 'fan van het jaar'. Hieronder kan je kort mijn iteraties vinden met hierbij de gekregen feedback. In het begin dacht ik erg klein en specifiek, maar wegens de feedback ben ik toch op een goed en breed concept gekomen. 

Fan van het jaar

Het concept fan van het jaar is een wedstrijd waaraan iedereen mee kan doen. De wedstrijd bestaat uit verschillende rondes die per week verlopen. Eerst is er een instap ronde, ieder kiest zijn/haar favoriete personage waarmee ze deze weken willen spelen. Degene met de beste scores gaan door naar de volgende ronde.

 

In de eerste week kan je je Facebook vrienden uitdagen om ook mee te gaan spelen, en gedurende de hele wedstrijd kan je je vrienden volgen en hun inzendingen bekijken. Deze kan je liken of een reactie onder plaatsen. Doordat je de inzendingen van anderen kan inzien kan er een onderlinge competitie ontstaan. Ook kunnen de leukste inzendingen per week worden uitgelicht op de social media kanalen van GTST om de aandacht op de competitie te houden. 

 

Uiteindelijk is er in ronde vier een stemronde, de overgebleven kandidaten krijgen een opdracht waarop ze onderling stemmen kunnen verzamelen, om de titel 'fan van het jaar' te bemachtigen. Dit kan via alle social media kanalen. 

Als extra kan er een exclusieve tip of trick van de dag in de app worden geplaatst, of bijvoorbeeld een antwoord van veelgestelde vragen door de gekozen acteur. Deze tip of trick kan gebonden zijn aan jouw gekozen personage, en omdat het elke dag ander is blijft het leuk om even de app te openen om te kijken wat er deze dag staat. 

Het onderzoeksverslag

De resultaten van het onderzoek voor het project van GTST zijn verwerkt in een onderzoeksverslag. Hierin heb ik het concept beschreven, meegeholpen met de debriefing en het hoofdstuk 'uitvoering' geschreven met hierin hoe te implementeren en wat de consequenties zijn voor zowel GTST als de samenleving. Het is een verzameling van onderzoeken die wij hebben gebruikt voor dit project. 

Hieronder een preview van het verslag. Alleen de testresultaten, conclusie en de bronnenlijst zijn hier niet in weergegeven, voor het complete verslag kan je op de pdf download button klikken. 

Prototype

Voor het project van Goede Tijden Slechte Tijden heb ik meerdere versie prototypes gemaakt. De app voor het concept 'Fan van het jaar' heeft namelijk aardig wat veranderingen meegebracht. Hieronder twee voorbeeldjes. Eerst was het inlog en beginscherm zoals afbeelding 1 links aangeeft, hierna bekeek ik andere apps en templates op internet en besloot ik het te veranderen naar de twee rechter schermen. 

Daaronder is een verandering van de home page te zien, eerst gebruikte ik dikke zwarte lijnen, en de rode kleur tussendoor, later heb ik dit over de hele app verandert naar zachtere grijze lijnen, en niet middenin de donkere rode kleur omdat dit er niet zo mooi uitziet. Ook heb ik de achtergrondkleur van wit naar licht grijs verandert, omdat dit zo de rode kleur verzachtte. 

Meer veranderingen

Daarnaast is er ook in de app zelf het een en ander gebeurd. Er is een vrienden uitdaag knop gekomen, een home page met tips van de dag, en de mogelijkheid om recente inzendingen van jouw vrienden te bekijken. Een fragment of weekoverzicht mogelijkheid en natuurlijk de rondes. Eerst had ik alleen ronde 1 gemaakt, deze heb ik met Paulien uitgewerkt naar ronde 1 tot en met 4. Als feedback op de app kregen we van Joeri om nog even te kijken naar de symmetrie, is alles even groot qua ruimtes tussen tekst ed. En van endemolshine, de opdrachtgever, kregen we als feedback om misschien wat met de locaties van GTST te doen. Dit hebben we in de rondes geïmplementeerd, je moet naar een locatie gaan om die bepaalde ronde te zien. Deze wordt pas vergrendeld als het de week is van die ronde. 

Het uiteindelijke prototype: