Logo ontwerp

Dutch dokusai

Dutch dokusai

Dutch Dokusai is een internationale pc gaming community. Dit is een groot project geweest waar ik veel uren in heb gestopt. DD is opgezet door Jeffrey, een goede vriend van mij en ook de community leader. Ik beheerde voor deze community alle social media, bewerkte de site, hielp bij de werving van nieuwe leden (recruitment) en maakte bijvoobeeld bijpassende dingetjes waar nodig, bijvoorbeeld om op Instagram te plaatsen.

Website

Dutch Dokusai heeft meerdere websites gehad. De website nu is een variatie op de website die ik heb gemaakt en ongeveer anderhalf jaar is gebruikt. Daarna zijn ze teruggegaan naar een wat meer japanse sfeer. De website die destijds online stond is te vinden via volgende link. (Dutchdokusai) De website die momenteel online staat is te vinden via www.dutchdokusai.com

 

Trailer

Deze trailer is gemaakt in Adobe After Effects. Het doel is om aandacht te krijgen voor nieuwe members, de video laat kort zien wie we zijn en wat we doen. Het is eigenlijk een korte trailer voor de community. Deze is door de community leader met mijn hulp uitgewerkt tot het resultaat hiernaast.

Social media

Instagram aanmaken was raar genoeg het eerste wat ik voor de community heb aangemaakt qua social media. Ze bezaten al een Twitter maar deze was totaal niet actief. Ik besloot Instagram aan te maken omdat dit heel makkelijk kan laten zien wie we zijn. Post bijv. een fancy game printscreen en gamers zijn geïnteresseerd! Tot mijn verbazing groeide Insta al snel uit tot een groot succes. In nog een half jaar nu 10K volgers en al aardig wat mensen weten te recruiten via dit.

Naast Instagram heb ik ook de Facebook en Twitter aangemaakt.

 

Marketing

Naast de social media producten, mag ik ook mee ontwerpen met de overige marketing producten. Dutch Dokusai heeft nu een beker, vlag, bieropener, muismatten, mobiel cases, stickers, en posters. Daarnaast is de mogelijkheid er om eigenlijk alles wat je maar wil te laten bedrukken met het logo. De kaartjes zijn door mij ontworpen. 

 

Bijvoorbeeld de bieropeners en muismatten zijn beide erg afgestemd op onze doelgroep 16+ gamers. 

 

Ook de onderste drie foto's hiernaast is een deel van de marketing. Ik verzorg give-aways en bewerk plaatjes voor de social media, zodat er geen tekst op hoeft van 'Dutch Dokusai's place' maar dat je gewoon ons logo in de game kan zien bijvoorbeeld. Hoe minder tekst, hoe beter uiteindelijk.

 

Daarnaast heb ik het initiatief genomen om de statistieken van de community op Teamspeak en de site bij te houden. Voor Teamspeak gebruik ik simpelweg Excel, net zoals voor de Steam pagina. Maar voor de site gebruik ik google Analystics en google Adwords voor enige reclame. Dit werkt tot nu toe onwijs goed!